sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Patikoimaan


Patikointi on vapaa-ajan liikuntamuoto. Se on retkeilyn muoto, jossa edetään maastossa kävellen.Patikointitapoja on useita, esimerkiksi kävely ilman varusteita, päiväretki kevyillä varusteilla ja varsinainen eräretkeily, jossa kannetaan kaikki tarvittava mukana.Eräs tärkeä asia patikoinnissa on tietenkin varusteet, mutta avoimet silmät ja sosiaalinen yhdessäolo ovat kuitenkin liikunnan ohella pääasioita.
Patikoiminen tapahtuu usein luonnossa, ja luonnon tarkkailu on eräs osa patikointia. Myös kaupunkipatikointi ja tutustuminen erilaisiin kulttuureihin eri puolilla maailmaa on nykyään suosittua. Rauhallinen liikkumistahti edesauttaa havainnoimaan ympäröivää luontoa ja ympäristöä, sillä patikoinnissa ei ole kyse urheilusuorituksesta.
-Wikipedia-



Näin patikoinnin määrittelee Wikipedia joten uskotaan sitten :)
Miksi blogi? Lähinnä päiväkirjaksi matkastani Suureksi Eränkävijäksi 😂
Tähän asti on tullut lähinnä haaveiltua "oikeista" patikointireissuista, mutta kun kaveria ei oikein ole ollut, niin aina on jäänyt.
Muutama reissu sentäs rakkaan siskon kanssa tullut tehtyä! Pitää alkaa järjestämään yhteistä aikataulua metsään menon tiimoilta. 
Alku kesästä käytiin siskon kanssa Hiidenportin kansallispuistossa yön yli reissulla ja siitähän tämä kuume vain paheni! Silloin hain paniikissa Tokmannilta Vaeltajan pikku rinkan ja kaivoin naftaliinista 2-kymmentä vuotta vanhan makuupussin. "Rinkan" kantaminen oli tuskaa, makari piti virittää ulkopuolelle koska kokoa SUURI, mutta tykkäsin kovasti!
Kesä on mennyt lähinnä töissä, mutta sehän ei todellakaan ole ollut esteenä varustautumiseen tulevia koitoksia odotellessa 🙈




Teemana; "Kuinka pakata rinkka väärin" 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti